Zo ben ik nu eenmaal......

De Wereld verandert. Klopt! Mensen willen dingen graag blijven verbeteren en veranderen. Klopt ook! Andere mensen (zoals die collega, klant of buurvrouw die altijd zeurt) willen we wel graag veranderen. Check! En dan, last but not least, onszelf veranderen?! Euh....mwah nee dank je.

Serieus en objectief naar jezelf kijken: wie durft het écht?? Daarmee bedoel ik niet een kilootje meer of minder. Nope. Ik doel op jouw gedachten, gevoelens en gedragingen. Wat zijn de gevolgen hiervan op jouw dagelijkse handelen?  Onze innerlijke stem kan dan, in tegenstelling tot veel andere momenten, weleens heel goed van pas komen. Zodra we onszelf horen zeggen "zo ben ik nu eenmaal...." behouden we groen licht om in de comfort-zone te blijven. 

Als coach en therapeut ben ik zeker niet roomser dan de paus. Meer een medemens met menselijke trekjes. Vanaf april heb ik meer ruimte gekregen in mijn agenda. Heerlijk! Allemaal frisse voornemens om bij te tanken, om zaken die al té lang liggen rustig uit te werken, om mijn onderneming na een drukke periode op orde te brengen, et cetera. Na een dag of 10 ontstaat al grote onrust. Ik wil van alles en eigenlijk toch ook niet. Ik wil graag focussen op inhoud en eigenlijk toch ook niet. Ik wil graag grote klussen en eigenlijk toch ook niet. Pffff.... Wat kun je dan moe worden van jezelf. Zodra ik de sociale media open constateer ik dat ik waarschijnlijk de enige ben die weleens twijfelt. Het gaat de rest van de Wereld toch wel heel erg voor de wind. De succes-posts spatten van het beeldscherm. Ik merk dat ik ineenkrimp. Het doet iets met me en raakt aan diepere lagen. Doe ik er wel toe als coach en therapeut? 

Zodra ik mezelf herpak en stop met ‘naar buiten kijken’ zijn mijn innerlijke criticus, pusher en perfectionist weer gereguleerd. Natuurlijk doe ik ertoe als life coach, loopbaancoach en holistisch therapeut! In de afgelopen maanden heb ik mensen vanuit depressies en burn-outs begeleid naar herstel en reïntegratie. Succesvolle begeleiding van coachees bij het maken van spannende levens- en loopbaankeuzes. Verzorging van outplacement en de rol van mobiliteitsadviseur. Herstel van werk- en privébalans voor verschillende coachees. Opeens realiseer ik me dat deze resultaten zo vanzelfsprekend voor mij zijn. Wat zou ik daar dan nog aan toe moeten voegen op social media en in de buitenwereld? Ik ga voor meer dan 100% in een samenwerking met mensen die voor mij kiezen. Misschien ben ik wel wat te bescheiden, maar ja.... zo ben ik nu eenmaal.........:-)!

In september ben ik een paar weekjes vrij, maar in de zomerperiode is nog ruimte in mijn agenda. Heeft jouw organisatie, medewerker of misschien heb jijzelf hulp nodig op het gebied van coaching en/of begeleiding? Wil jij je vrijer voelen? Wil jij jouw gedachten, gedragingen en gevoelens eens onder de loep nemen en de vicieuze cirkel doorbreken? Neem gerust contact met me op.  

Als ik blijf kijken, zoals ik altijd heb gekeken - Blijf ik denken, zoals ik altijd dacht

Als ik blijf denken, zoals ik altijd heb gedacht - Blijf ik geloven, zoals ik altijd heb geloofd

Als ik blijf geloven, zoals ik altijd heb geloofd - Blijf ik doen, zoals ik altijd heb gedaan

Als ik blijf doen, zoals ik altijd heb gedaan - Blijft mij overkomen, wat mij altijd is overkomen

Maar als ik mijn ogen sluit en mijn ware zelf voel van binnen - Dan kom ik de cirkel uit en kan ik steeds opnieuw beginnen

SPRING!

SPRING!

Heidi Ruiterkamp van Buro Energieq in Barchem helpt mensen die midden in het leven staan om vrij, vreugdevol en vitaal te leven. Life Coaching, Reiki en Holistische Therapie